fbpx

Press Enter to search or Esc to close

agosto 5, 2022

6 dades curioses sobre el calçat

El calçat té una missió essencial; protegir el peu dels factors externs com, per exemple, les irregularitats del terreny o dels cops que puguin produir ferides. Tenint en compte això, no hem d’oblidar que també té una història i ha anat variant en el temps, en la seva forma, materials i estil. Actualment existeixen molts estils de sabates diferents, per a tots els gustos i ocasions.

Avui us presentem 6 dades curioses sobre el calçat, anem per feina!

1. Sabeu que els homes van ser els primers a usar sabata de taló? Al segle X els homes que muntaven a cavalls necessitaven unes botes amb talons per a poder subjectar-se als seus estreps; és per això que una de les característiques de les botes vaqueres és que tenen taló.

2. Les sabates de plataforma van ser utilitzades pels actors grecs per a indicar el seu estatus social. En aquella época, quan organitzaven obres de teatre havien de diferenciar el paper dels actors principals amb el dels còmics. Per aconseguir-ho van utilitzar sabates amb plataforma elevada per a poder diferenciar-se.

3. Les famoses xancletes conegudes com a “hawaianes” estan inspirades en les sandàlies japoneses.

4. Les conegudes botes Dr. Martens eren – inicialment – les sabates dels homes per a anar a treballar. Van ser creades pels alemanys, el Dr. Martens i el doctor Funck, van sortir al mercat l’any 1960. Es van fer molt populars entre els carters, obrers i policies.

5. Les sabates amb un taconet petit de no més de cinc centímetres van ser posades de moda per la reconeguda Audrey Hepburn. Avui en dia, s’han convertit en un dels models més venuts en qualsevol botiga de sabates gràcies a la comoditat que ofereixen.

6. De ben segur que has fet servir mocassins alguna vegada. A més a més, aquest estiu s’han popularitzat moltíssim. Però segur que el que no sabies és que la mateixa Audrey Hepburn va ser qui va posar els mocassins de moda; és a dir, va arribar a aconseguir que es veiessin bé tant en homes com en dones; cosa molt difícil en l’època en la qual ho va dur a terme.