fbpx

Press Enter to search or Esc to close

agosto 5, 2022

La importància d’uns bons hàbits per a cuidar els nostres peus, sobretot a l’estiu!

Moltes vegades no som conscients però els peus són els que acaben suportant tot el nostre pes corporal. És una zona molt delicada i duu a terme unes funcions vitals per l´ésser humà com ara ve a ser el fet de poder caminar; i per això necessitem protegir-lo de la millor manera.

Ara a l’estiu, és molt important tenir en compte alguns aspectes a l’hora de comprar el nostre calçat i protegir els nostres peus; doncs, hem de ser capaços de trobar un equilibri al calçat estiuenc.

Si vols saber com contribuir al benestar dels teus peus; queda’t, perquè avui veurem com fer-ho de forma correcta.

1. MATERIAL TRANSPIRABLE

A l’hora de comprar qualsevol mena de calçat, és molt recomanable que estigui fet d’un material transpirable per a poder evitar la humitat que es produeix als peus a conseqüència de la suor que provoca caminar. Al ser de material transpirable podrem evitar dolors innecessaris com els fregaments que provoquen ferides.

2. SOLA TOVA I FLEXIBLE

Moltes vegades no ens n´adonem però els peus pateixen només pel simple fet d’estar caminant tot el dia. Per això, és essencial tenir una sola tova i flexible per poder esmorteir els cops que podem rebre. Per altra banda, el gruix d’aquesta sola ha de ser mitjà, és a dir, ni molt gruixuda ni molt fina.

3. NO UTILITZAR TACÓ DE FORMA EXCESSIVA

És molt normal en el nostre dia a dia portar talons per anar a treballar o per a sortir a qualsevol lloc. Tanmateix, és recomanable que no sobrepassin dels 4 centímetres perquè a la llarga, pot produir problemes en el sistema circulatori i esquelètic de la persona.

4. COMPRAR CALÇAT A ÚLTIMA HORA DE LA TARDA

Ens podem arribar a preguntar, quan és la millor hora del dia per comprar sabates?

Es recomana comprar-les a última hora de la tarda perquè és quan el peu está més inflat. Així podrem evitar que el calçat comprimeixi els peus i no els deixi respirar al final del dia. Però això no vol dir que les sabates hagin d’anar folgades, és a dir, no han d’estrènyer molt ni quedar massa soltes. Per això, emprovar-te les sabates que vulguis comprar és imprescindible. És necessari comprovar també que s’adapta bé al teu peu i que estàs suficientment còmode per caminar hores i hores amb el mateix calçat.

 

Ah, i per últim… digues sí a la hidratació! No només es tracta de comprar el calçat adequat sinó també de ser capaços de saber cuidar els nostres peus com és degut. A l’estiu ens dutxem i caminem descalços moltes més vegades comparat amb la resta de l’any. Per tant, per no patir problemes i fregaments, és essencial mantenir els peus ben hidratats.  Per dur a terme això i per acabar, et donem un dels trucs més útils per a aconseguir la hidratació total i absoluta dels nostres peus.

A la nit, hidrata’t els peus molt bé  amb una bona crema i dorm amb mitjons de cotó tota la nit. D’aquesta manera, això farà un efecte sauna a través del qual la pell absorbirà tota la crema de forma més ràpida i efectiva i l´endemà t’aixecaràs amb uns peus molt hidratats que semblaran nous.