fbpx

Press Enter to search or Esc to close

abril 17, 2020

Coronavirus: és important netejar les teves sabates en arribar a casa?

La millora global de la situació respecte al Covid-19 està permetent a la població recuperar progressivament les seves rutines habituals. Les mesures de seguretat sanitària són cada vegada menys restrictives i les sortides s’aniran convertint a poc a poc en una cosa més habitual. Aquest és, per exemple, el cas d’Andorra, on el Govern permet sortir al carrer en dies alterns i amb franges horàries per a cada activitat. No obstant això, les precaucions individuals continuen tenint molta importància per a frenar el contagi i, de la mateixa manera que portar màscara o guants, netejar les sabates després de sortir al carrer és un hàbit essencial. Avui, en Calçats Galy, la teva botiga de sabates a Andorra, et comptem com netejar les teves sabates per a prevenir el coronavirus.

Per què és important desinfectar les sabates?

Diversos estudis han demostrat que les sabates poden arribar a contenir fins a 400.000 bacteris i virus. Això es deu al fet que és la peça que més contacte té amb diferents superfícies quan sortim al carrer. Ara que el món es troba en estat d’emergència sanitària pel Covid-19, és molt important assegurar-se que tot el que es recull pel carrer no acabi en la nostra llar, ja que si en arribar a casa caminem amb les sabates posades podem anar deixant els bacteris i els virus per tot arreu.

Per a evitar-ho, el primer pas seria treure’s les sabates res més arribar a casa i deixar-les o bé en l’entrada o bé al balcó o la terrassa si existeix la possibilitat. D’aquesta forma aconseguim “aïllar” la contaminació exterior fins que puguem eliminar-la.

Com es desinfecten les sabates?

Una vegada ens hem tret les sabates i les hem “aïllat” per a evitar que propaguin els virus i els bacteris que han recollit del carrer per tota la casa, arriba el moment de desinfectar-les. Per a fer-ho, es recomana utilitzar tovalloletes humides, gel desinfectant o, si no, aigua amb lleixiu.

Per a minimitzar al màxim el risc de contagi és recomanable netejar-les a consciència i fins i tot rentar els cordons per separat després de cada ús, ja que són un element molt exposat que és difícil de netejar sense treure’ls. No obstant això, si desinfectes amb dedicació la sola, l’interior i l’exterior de les sabates amb dedicació el risc és mínim. Això sí, assegura’t de netejar les zones on hagis trepitjat amb les sabates del carrer, perquè si no ho fas no haurà servit de res.

Frenar la corba de contagi i recuperar la normalitat a poc a poc és una qüestió de responsabilitat col·lectiva. Segueix els consells que t’oferim en Galy, la teva botiga de sabates a Andorra, i posa el teu granet de sorra en la lluita contra el coronavirus.

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *