fbpx

Press Enter to search or Esc to close

febrero 16, 2022

Manteniment de les sabates de cuir: consells perquè continuïn com el primer dia

Les sabates de cuir són un tipus de calçat molt elegant que sol estar associat a vestits i, en general, looks formals i d’oficina. Aporta un aire de distinció únic i són un clàssic que no pot faltar en qualsevol armari, especialment d’home. Però el cuir és, alhora, un material molt delicat que si no es cuida correctament pot fer l’efecte contrari, donant una mala imatge i una sensació de deixadesa. Perquè això no et passi a tu, avui et portem alguns consells que no pots passar per alt si vols portar les teves sabates de cuir en excel·lent estat. Som-hi!

Neteja-les sempre abans d’encerar-les

No et deixis emportar per la mandra. Si vols portar unes sabates de cuir ben lluents, primer has de netejar-les per treure la brutícia. I no només per una qüestió estètica. Encerar les sabates de cuir sense netejar-les pot provocar que les partícules facin malbé la superfície, causant danys que a vegades poden no tenir solució.

Per a una correcta neteja, existeixen productes especials per a cuir, i nosaltres et recomanem que facis ús d’ells (ampliarem aquest punt més endavant). El més important és treure la brutícia més gran amb un raspall específic i després aplicar el producte de neteja amb un pany.

La cera, millor en calent

Tot i que existeixen ceres per a cuir que es poden utilitzar en fred, sol ser molt més difícil aplicar-les que quan la temperatura és més elevada. Per tal d’evitar que la cera no quedi amb una distribució poc uniforme i assegurar que tota la superfície ha quedat ben coberta, és molt més recomanable que la sabata estigui a una temperatura relativament alta. D’aquesta forma, la cera s’absorbeix totalment i el resultat és notablement millor.

Utilitza productes específics

Com hem comentat abans, el cuir és un material molt delicat que pot donar molts maldecaps si no es realitza un correcte manteniment. En aquest sentit, el més recomanable és deixar-se assessorar pels millors. Hi ha multitud de marques de calçat que comercialitzen productes de neteja i manteniment de sabates de cuir.

Nosaltres et recomanem que facis servir sempre el producte de cada marca per a la seva sabata, però si tens diverses marques de calçat i no vols tenir un producte per a cadascun, troba una marca que et doni bons resultats i mai renunciïs a ella. Les teves sabates t’ho agrairan.

Guarda-les correctament

Els consells anteriors feien referència a un bon manteniment de la superfície del cuir. Però, i la forma de la sabata? Un calçat d’un material tan particular pot deformar-se molt fàcilment si no es guarda correctament. Per aquest motiu, t’aconsellem que guardis sempre les teves sabates de cuir en les seves formes.

Demana les formes de cada sabata a la botiga o compra-les, però sigues constant amb aquest darrer consell si vols que el teu calçat et duri molt temps.

Amb aquests consells per al manteniment de les sabates de cuir ja no tens excusa per no lluir-les sempre com el primer dia. Et convidem a donar un cop d’ull al nostre catàleg per trobar el millor calçat de cuir de les millors marques, com Clarks, Lottusse o Mephisto.