fbpx

Press Enter to search or Esc to close

febrero 4, 2022

Com netejar les sabates de pell nobuk

Les sabates de pell nobuk estan fabricades amb un tipus de cuir que té una textura semblant al vellut que li dóna un aspecte molt elegant i particular, però solen embrutar-se molt fàcilment. A més, són extremadament difícils de netejar, sobretot si es vol conservar la integritat del material. Si tens unes sabates de pell nobuk i vols que continuïn lluint com el primer dia, queda’t, perquè avui veurem com netejar-les de forma correcta.

1. Mai netejar en mullat

Aquest primer consell és essencial, ja que si no es compleix, la resta no només no tindrà cap efecte, sinó que a més pot danyar la superfície del calçat. Mai s’ha de netejar una sabata de pell nobuk en mullat, així que si s’han embrutat de fang o amb aigua de tolls, espera que s’assequin abans de fer res.

Si neteges unes sabates de pell nobuk mullades, hi ha el risc que la brutícia s’introdueixi entre les fibres, fent molt difícil eliminar-la.

2. Sigues delicat

El nobuk és un material molt sensible i delicat, de manera que no pots utilitzar qualsevol eina per netejar-lo. Per a mantenir-lo en un bon estat, neteja’l amb un raspall de plàstic o un drap especial per a aquest tipus de material.

En aquest punt del procés has d’assegurar-te de treure tota la brutícia sòlida per posteriorment poder treure les marques que hagin pogut quedar.

3. Aplica el producte de neteja

Una vegada hem tret la terra o la sorra que pogués tenir la sabata, és moment de fer una neteja a fons. Hi ha productes específics que pots utilitzar per a la pell nobuk, però també pots fer servir una barreja d’aigua amb vinagre o lleixiu.

Aplica el producte i utilitza el raspall fent moviments suaus, evitant passar molta estona en una mateixa zona per no desgastar la superfície.

4. No mullis la sabata

Durant aquest procés de neteja és important que la superfície de la sabata quedi humida, però que mai arribi a mullar-se. Com hem dit, el nobuk és un material molt delicat i un excés de producte pot fer malbé el calçat.

Si hi ha alguna zona que estigui especialment bruta pots tornar a passar el raspall o el drap, però assegura’t que no rebi massa líquid. En cas que la brutícia trigui a marxar, deixa que s’asssequi la sabata i torna a repetir el procés.

5. Asseca-la bé

Per últim, utilitza un drap (que no sigui el mateix que has utilitzat per a la neteja) per a assecar bé la sabata i guarda-la només quan estigui completament seca, ja que la humitat pot ser molt perjudicial per a aquest material.

Si vols tenir una bona cura del teu calçat de pell nobuk, pots comprar productes específics que serveixen per a protegir la superfície del calçat i evitar que es desgasti.

El nobuk és un material molt delicat, però extremadament estètic. I tu, tens sabates d’aquest tipus de cuir? Si no, et convidem a donar un cop d’ull al nostre catàleg per trobar el millor calçat de les millors marques del mercat.