fbpx

Press Enter to search or Esc to close

Què fer amb el calçat mullat perquè no es danyi?

Comprar calçat de qualitat és tan important com saber cuidar-ho perquè no es desgasti i pugui complir la seva funció durant molt temps. Al blog de Calçats Galy hem parlat en moltes ocasions sobre com s’han de cuidar les sabates, com s’han de guardar o com s’han de netejar per tal de no fer-les malbé. Avui, parlarem de què hem de fer quan les nostres sabates es mullen. L’aigua i la humitat pot afectar tant al material com a la forma del calçat, de forma que és molt important anar amb compte, especialment en el cas de les sabates de materials delicats com la pell o el cuir. Aquests són els passos que has de seguir amb el calçat mullat. Som-hi!

Treure’s el calçat

Quan exposem les nostres sabates (i els nostres peus) a la humitat és essencial canviar-se com més aviat millor. Sense entrar en els problemes que pot provocar la humitat en la pell, és important treure’s les sabates també per evitar que es danyin.

Si tens l’oportunitat d’anar a casa a canviar-te, fes-ho. Els teus peus t’ho agrairan i, a més, previndràs que el calçat es deformi o es deteriori la seva superfície.

Assecar la part exterior

Una vegada ens traiem les sabates, el primer pas és assecar bé la part exterior del calçat. És molt important que no s’acumuli aigua ni humitat, ja que d’aquesta forma no només tardarà més a assecar-se per complet, sinó que a més pot provocar danys importants.

Utilitza una tovallola o un pany suau per tal de no deixar marques i asseca bé tota la superfície.

Boles de paper a l’interior

Quan la part exterior estigui seca, comencem amb l’interior. La forma més efectiva de fer-ho és omplir l’interior amb boles de paper de periòdic perquè absorbeixi la humitat. Un altre bon consell és col·locar la sabata de costat i no dreta per tal d’afavorir el fluxe d’aire.

El que mai has de fer és utilitzar assecadors de cabell o estufes, ja que el calor pot deteriorar el material.

Utilitza formes

La humitat és un dels factors que més afecta la forma de les sabates, sobretot si són de cuir o de pell. Un cop la sabata estigui ben assecada tant per fora com per dins, utilitza formes per tal que no es deformi.

Aquest és un consell que sempre donem, però amb el calçat mullat és especialment important.

Aplica un producte especial sobre el material

Ja hem vist com mantenir la forma de la sabata. Però, i la superfície? Per tal que el calçat no sofreixi danys, aplica productes especials pel material de les teves sabates una vegada estiguin completament assecades.

Perquè el calçat ens duri molts anys en un bon estat, és igual d’important saber comprar-lo que saber mantenir-lo. Ara que bé una època de pluges amb la primavera, et convidem a posar en pràctica aquests consells.